Sari la conținut

Alegerea studenților reprezentanți 2020

Informații genenrale

În următoarea perioadă o să se realizeze o nouă serie de alegeri ale studenților reprezentanți în cadrul Consiliului Facultății de Construcții și a Senatului Universității Politehnica Timișoara. De această dată, aceste alegeri o să fie parțiale și se datorează celor două posturi vacante, unul în cadrul Consiliului Facultății și unul în cadrul Senatului Universitar.

Procesul electiv o să se realizeze în concordanță cu prevederile din „Regulamentul de alegere a studenților reprezentanți din Universitatea Politehnica Timișoara” și a calendarului de desfășurare a alegerilor. (Alegerea-Studenților-Reprezentanți.pdf)

Desfășurarea procesului electiv:

  1. Modul de organizare

Datorită contextului actual în care ne aflăm, de această dată alegerile se vor organiza în mediul online

2. Depunerea candidaturilor

Candidaturile se trimit în format electronic pe adresa de e-mail a Organizației Studențești ”Traian Lalescu” (office@ostl.ro) și vor conține:

  •  CV;
  • Scrisoare de Intenție;
  • O poză cu tine.

 

3. Exercitarea dreptului de vot

Pentru a-și exercita dreptul de vot, votantul trebuie să participe la o întâlnire pe Zoom unde va trebui să se legitimeze urmând ca mai apoi să primească link-ul pentru a putea vota.

Buletinele de vot vor fi de tip chestionar Google, unde fiecare candidat va avea trecut numele și prenumele, anul de studiu și secția, iar sub toate acestea vor fi 2 căsuțe de vot cu precizarea DA/NU.

4. Numărarea voturilor

Numărarea voturilor se va realiza de către comisia de alegeri, în prezența candidaților. Din comisia de alegeri fac parte 3 reprezentanți ai Organizației Studențești ”Traian Lalescu”.
Rezultatul alegerilor va fi consemnat într-un proces verbal, semnat olograf în ziua afișării rezultatelor finale.

5. Depunerea contestațiilor

Depunerea contestațiilor se va face la adresa de e-mail a Organizației Studențești ”Traian Lalescu” (office@ostl.ro). Contestațiile se depun în conformitate cu perioada menționată în calendarul de alegeri. Toate contestațiile după sau înainte de această perioadă nu se vor lua în considerare.

6. Afișarea rezultatelor finale

Afișarea rezultatelor finale se va face în conformitate cu calendarul de desfășurare al alegerilor pe site-ul Organizației Studențești ”Traian Lalescu” (www.ostl.ro), pe pagina de Facebook a Organizației Studențești ”Traian Lalescu” și într-o postare pe grupul cu Șefi de an, Consilieri, Senatori din Facultatea de Construcții.

Calendar alegeri

Perioada de desfășurare

Acțiune planificată

Entități participante –
Organizația legal
constituită din cadrul
Facultății de
Construcții

25.11.2020

Anunțarea demarării procedurilor de organizare a alegerilor și promovarea calendarului asociat acestora

Organizația
Studențească ”Traian
Lalescu”

26.11.2020-
03.12.2020

Depunerea dosarelor de candidatură pentru posturile vacante de studenți reprezentanți în Consiliul Facultății de Construcții/Senatul Universității Politehnica Timișoara

Organizația
Studențească ”Traian
Lalescu”

03.12.2020-
10.12.2020

Promovarea candidaților pentru posturile vacante de studenți reprezentanți în Consiliul Facultății de Construcții/Senatul Universității Politehnica Timișoara

Organizația
Studențească ”Traian
Lalescu”

11.12.2020

Desfășurarea propriu-zisă a alegerilor și afișarea rezultatelor preliminare ale scrutinului

Organizația
Studențească ”Traian
Lalescu”

12.12.2020

Depunerea contestațiilor referitoare la rezultatele alegerilor

Organizația
Studențească ”Traian
Lalescu”

13.12.2020

Afișarea rezultatelor finale ale scrutinului

Organizația
Studențească ”Traian
Lalescu”

Distribuie articolul!