Sari la conținut

*Informații noi cu privire la desfășurarea activităților didactice!

*

Conform HOTĂRÂRII trimise de  Consiliului de Administrație al Universității Politehnica Timișoara, în perioada 01.11.2021 – 12.11.2021(săptămânile 6 și 7), aferentă anului universitar 2021 – 2022, facultățile UPT vor desfășura activitățile didactice în continuare în format online.

Cadrele didactice pot programa întâlniri față în față cu studenții, recomandate fiind doar cele cu studenții înmatriculați în anul I și anul II din ciclul licență, de tip consultații sau mentorat, cu respectarea regulilor în vigoare. Informațiile transmise în cadrul acestor întâlniri nu sunt suplimentare celor transmise în cadrul orelor online ci doar aduc lămuriri sau explicații noțiunilor predate online. Prezența studenților nu poate fi obligatorie la astfel de întâlniri.

Actualizarea scenariului de funcționare, pentru săptămânile 8 și 9, se va realiza în data de 12.11.2021.

NOUTĂȚI

Având în vedere că ieri rata de infectare ajunsese la 5.98, iar astăzi se pare că a depășit 6, s-a stabilit ca de marți, pentru prima săptămână de școală, să funcționăm în scenariul 2, adică online.

Pentru ziua de luni rămân organizate întâlnirile cu anul I ale facultăților, după deschiderea oficială de la ora 10.30, deschidere pe care o puteți urmări online. Orele de aplicații cu restul anilor le veți putea desfășura și luni online.

Urmează a fi luată o decizie maine, care va putea cuprinde posibilitatea ca în această primă săptămână, cadrele didactice care doresc, să poată avea întâlniri organizatorice cu studenții, fără a face însă prezența (le este recomandat în special cadrelor didactice care lucrează cu studenții din anul I, dar și anul II, care au fost online în anul I).

Vineri se va lua o decizie cu privire la săptămânile 2 și 3 ale semestrului. Mai jos aveți și un mesaj de la domnul Rector, special pentru studenți.

”   Dragi Studenți,

Pentru prima săptămână de școală am luat decizia, datorită creșterii ratei de infectare să mergem online. Ne dorim să avem totuși cât de curând e posibil un sistem hibrid.

Pentru toată perioada cât rămânem în online vom aplica reduceri la taxele de cămin (adică veți plăti mai putin in luna noiembrie). Vă recomand să rămâneți cazați în cămine pentru a putea beneficia de grupările în care sunteți acum.

Mulțumesc.” – Florin Drăgan

Informații generale

”   Stimați colegi, Stimați studenți,

        Înainte de debutul anului universitar 2021-2022, consider că este necesar să fac câteva precizări cu privire la desfășurarea activităților didactice.

   1.  Procedura presupune, în acest moment, aplicarea Scenariului 1. În funcție de situația epidemiologică, decizia privind schimbarea modului de predare va fi comunicată în timp util de Rectoratul UPT.

   2.  Fișierele atașate, conțin instrucțiuni cu privire la măsurile de siguranță epidemiologică. Pe lângă măsurile asigurate de facultate/ departamente, sunt câteva chestiuni elementare de care trebuie să se țină cont în permanență: – pe tot parcursul desfășurării activităților didactice față în față, dar și pe toată perioada în care se află în clădirile UPT, studenții și cadrele didactice vor purta masca de protecție astfel încât aceasta să acopere nasul și gura, și se va asigura distanțarea; – sălile vor fi aerisite în fiecare pauză de către cadrele didactice, recomandându-se păstrarea ferestrelor deschise și in timpul desfășurării activităților (dacă este posibil).

Pentru Facultatea de Construcții, responsabilul pentru coordonarea activității de prevenire a infecției cu SARS-COV -2, care trebuie contactat în situațiile din instrucțiunile atașate, este Dl. Prodecan Prof. dr. ing. Sorin HERBAN.

   3.  Începând cu acest an universitar, am extins sistemul de tutoriat și la anii II-IV licență, iar la anul I există acum si tutori studenți. Pentru anul IV licență si anul I master sunt tutori din cadrul studenților doctoranzi.  Împreună cu directorii de departament și cu responsabilii domeniilor de studii, am considerat că toate aceste măsuri sunt benefice pentru îmbunătățirea comunicării cu studenții și pentru o mai bună îndrumare a acestora.

Lista decanilor de an și a tutorilor o găsiți în fișierul atașat. Pentru orice problemă, rog studenții să se adreseze în primul rând tutorilor / decanilor de an.”

–   Cu deosebita stimă, Prof. Raul ZAHARIA

Documente oficiale

Distribuie articolul!