Sari la conținut

Financiar

Departamentul Financiar (FR) este unul dintre pilonii cruciali ai organizației, fiind cel ce se ocupă de cel mai important aspect al oricărei activități: sponsorizarea.

Membrii departamentului FR sunt întotdeauna pregătiți să facă analize, calcule și să negocieze „până la sânge” finanțarea proiectelor. De asemenea, ei au rolul de a purta negocieri, de a găsi sponsorii potriviți fiecărei activități și de a-i convinge să sprijine activitățile organizației.

Totodată, ei se ocupă și cu propunerea, redactarea, planificarea, implementarea și evaluarea proiectelor, o sarcină foarte importantă a acestui departament fiind aplicarea pentru finanțarea proiectelor din fonduri publice.

PR și Imagine

Departamentul PR și Imagine transformă imaginația în palpabil și construiesc imaginea OSTL prin materialele pe care le produc. Aici este locul unde ideile prind contur și rezultatele sunt dezvoltate în permanență.

Fiind „Pata de culoare” a OSTL-ului, acest departament se ocupă de realizarea site-ului, afișelor, flyerelor și a filmulețelor de promovare a inițiativelor și activităților desfășurate de voluntarii organizației.

Totodată, departamentul PR și Imagine este autorul întregului conținut textual al articolelor de pe rețelele de socializare și nu numai.

Resurse Umane

Departamentul de Resurse Umane (HR) este considerat a fi sufletul și inima organizației.

Prin intermediul lui se menține armonia în ligă și se aplanează conflictele. Motivarea membrilor este, de asemenea, o prioritate a acestui departament, încercând pe cât posibil să ofere celor implicați o dezvoltare armonioasă și completă.

Totodată, organizarea evenimentelor, atât a petrecerilor, a teambuilding-urilor, cât și a galelor, revine în mâinile HR-ului, activități de pe urma cărora beneficiază membrii organizației, și nu numai.

Nu în ultimul rând, departamentul de HR are printre prioritățile sale recrutarea de membrii noi, astfel deschizând poarta studenților spre noi oportunități.

Social Educațional

Departamentul Social Educațional există pentru a asigura îndeplinirea scopului principal al OSTL: reprezentarea studenților și apărarea drepturilor și intereselor acestora.

Membrii departamentului sunt cei care informează studenții încă din anul I și până la absolvire, cei care lucrează pentru ca aceștia să aibă parte de burse distribuite într-un mod cât mai corect și să primească tabere gratuite în timpul vacanțelor și cei care se luptă în fiecare an pentru cazări cât mai transparente.

Departamentul Social Educațional este cel care redactează formularele educaționale și cele care țin de mediul academic din Facultatea de Construcții/ Universitatea Politehnica Timișoara.